Konjac sponge-ihonhoitosieni

 Pari vuotta sitten ihonhoidon ihmesienet  vilisivät kauneusblogeissa tiuhaan. Tämä postaus onkin epätrendikkäästi aikaansa jäljessä.  ;) Konjac-kasvin juuresta valmistettu kasvojenpuhdistussieni* ansaitsee kehuja kuitenkin vielä suurimman hypen laskeuduttua, sillä sieni on osoittautunut oivalliseksi ihonhoitojelpiksi.


Pari vuotta sitten eräässä ekokaupassa asioidessani konjac-sienten esittelijän mielestä silloinen epäpuhtauksia pukannut ihoni näytti juuri siltä, että tarvitsee juuri tämän sienen. Myyjä myös näytti aidosti yllättyneeltä, kun kerroin että pesen kasvojani, ja  muullakin kuin pelkällä vedellä...! Luulin jo että ajatus siitä, että epäpuhtaudet ovat pesemättömyyden syytä on jäänyt jo ajat sitten unholaan. Ei-niin-osuvasta asiakaspalvelusta puhumattakaan... Olin kyllä harkinnut jo aiemmin sienen hankkimista kokeilumielessä, mutta pidin huolen, että ostin sitten kilpailijafirman sienen. ;) Konjac Sponge Company* on muutoinkin konjakkisienifirmoista  se Leaping Bunny-sertifoitu ja vegaanikukkalogolla varustettu.Hassun puolipallon muotoisia konjakkisieniä on saatavilla eri ihotyypeille suunnattuina. Itse olen päätynyt mustanharmaaseen, puhdistavaa bambuhiiltä sisältävään epäpuhtaan ja rasvaisen ihon sieneen. Sieni lupaa syväpuhdistaa huokosia, sanoa heiheit mustapäille ja näppyarmeijoille ja imeä ylimääräistä rasvaa iholta (juurikin hiilen ansiosta?). Konjakin koostumus on luonnostaan antibakteerinen. Sieni on kuivuessaan kivikova ja kevyt, ja se täytyy kastella ennen käyttöä. Huokoinen materiaali myös imee luonnollisesti paljon nestettä itseensä nopeasti. 

Sientä voi käyttää sekä yksinään että puhdistusaineen kanssa. Itse en saa meikkejä pelkästään sienen avulla puhdistettua, joten joko lorautan sieneen hieman puhdistusainetta tai pyöräytän sitä kasvoilla meikinpoiston jälkeen. Konjakkisientä voi käyttää mielestäni aivan hyvin kuin musliiniliinaa, ja sillä voi pyyhkiä esimerkiksi öljyputsarin tai naamion jämät pois kasvoilta lempeästi. Yön jäljiltä olevan ihon voi myös kätevästi puhdistaa vain sienen voimalla.

 Vaikka sieni pyörähtää vain hetken kasvoilla (eikä jätä vaikuttavia aineita iholle), olen huomannut konjakin kuorivan ominaisuuden superhyväksi. Varsinkin uuden sienen korkkausvaiheessa kasvojen ihon siloisempaa ja puhtaampaa olemusta tuleekin hämmästeltyä. En tiedä onko syy juurikin tässä erikoisessa kuidussa tai sienen koostumuksessa, mutta sen avulla olen saanut näppärästi nujerrettua heti alkuunsa esim. mustapäiden hyökkäyksiä. Vaikka oma sieneni on rasvoittuvuutta hillitsevä, se ei kuitenkaan ole kuivattavan kiristävä. Mielestäni sieni taistelee rasvoittumista vastaan juuri kuorimalla ja loihtimalla epäpuhtauksia pois, eikä niinkään yksistään poista kasvojen kiiltoa.

Valitettavasti sienen teho tuntuu kuitenkin  laskevan sen käytön myötä noin parin kuukauden kohdalla, ja veikkaan että syynä on vain sienen "kuluminen": yhtä tulisi käyttää maksimissaan kolme kuukautta. Olen myös kuullut, että sienen voisi desinfioida keittämällä sen. Konjakin voima kasvojen puhdistajana ja kuorijana on kuitenkin niin hyvä, että yleensä noin pari sientä tulee vuodessa käytettyä. Olenkin pitänyt välillä tästä ihmesienestä taukoa, jonka jälkeen sen ihmeteot ovat taas päässeet oikeuksiinsa. ;)Sieni kannattaa jättää aina käytön jälkeen kuivumaan tarpeeksi ilmavaan paikkaan. Kuidut kärsivät mikäli sienen vääntää kuivaksi, ja sientä kannattaakin tarvittaessa pikemminkin puristaa kuivemmaksi ilman vääntöliikettä. Ostin bambuhiilisienen Life-myymälästä, ja se maksoi muistaakseni noin 12 euroa. Nettikaupoista esimerkiksi Beauty Pop Up* ja eleven.fi* myyvät laajaa valikoimaa konjac-sieniä.


Ovatko konjakkisienet osa ihonhoitoasi? Mieluusti kuulisin kokemuksia myös muun värisistä konjac-sienistä! :) 

Edit: toimimattomia linkkejä korjattu. *Sisältää affiliate-linkkejä.

8 kommenttia

 1. Mulla on kanssa kausia milloin tuota tulee käytettyä, tällä hetkellä taukoa on ollut jo liian kauan! Joten kiitos muistuttamisesta, kaivan kaapista uuden heti käyttöön :) (paitsi nyt muistan jo pakanneeni ne muuton takia, joten muuton jälkeen otan esiin! :D ) Meillä käytti tuota myös mies ja tykkäsi kovasti. Ja hyvä vinkki tuo keittäminen, pitää kokeilla sitäkin :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sieni onkin juuri paras tauon jälkeen. ;) En ole itse keittänyt konjakkisientä, mutta tosiaan olen kuullut että sekin on mahdollista. Mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
 2. Tuli kuin tilauksesta tämä postaus! :)

  Ostin nimittäin juuri tänään ensimmäisen Konjac-sieneni, jota ajattelin kokeilla illalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus ei olekaan ajastaan jäljessä... :) Toivottavasti sieni toimii toivotulla tavalla. :)

   Poista
 3. Mulla nää on kans ollut vakkareita aamuputsauksessa jo jonkin aikaa. Jotenkin noilla on helpompi putsaa naama kun pelkällä vedellä, ei valu vettä niin paljon vääriin paikkoihin. Itse en osaa sanoa Konjac-sienen muista vaikutuksista, minulle se on lähinnä ihonpuhdistusväline. Ainoa harmi on tuo lyhytikäisyys, jossain vaiheessa noita ei vaan enää jaksa rutistella hanan alla kovasta takas pehmeeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä totta, että aamulla sienipesu on iisimpi. :) Omalla kohdalla sieni on tosiaan ihonputsausväline, joka jollain ilveellä kuorii ja kirkastaa hyvin. Tokihan mikään aine sienestä (kuten tuo bambuhiili) ei jää vaikuttamaan iholle. :)

   Poista
 4. Olen nyt viikon käyttänyt juurikin tuota mustaa bambuhiilisientä. Ja täytyy sanoa että tuli jäädäkseen, niin kovasti olen tykännyt. Pidän siitä miltä ihoni tuntuu pesun jälkeen. Aamuisin pesen pelkällä vedellä ja sienellä. Illalla käytän ihonpuhdistuksen jälkeen kasvojen virutukseen.
  -Tingeling-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykästyin sienessä juuri siihen, miltä iho tuntuu pesun jälkeen. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^