Ekommat puhdistusliinat

Toisinaan matkoilla ja rajoitetun pesumahdollisuuden paikoissa tulee kaivattua yksittäisiä meikinpuhdistusliinoja, joilla saa meikit veks näppärästi. Päivittäiseen käyttöön kerran käytettävät liinat eivät kuulu, mutta silloin kun puhdistusliinoille on tarvetta, suosin luonnollisempia versioita. Sekä Neal's Yard Remediesin että Faith in Naturen puhdistusliinat ovat biohajoavia, pupulogolla varustettuja ekompia putsauspyyhkeitä. 


Luomupuuvillaiset Neal's Yard Remediesin sisältävät puhdistavien aineiden ohella aloe veraa  ja  valkoista teetä, eli myös ihoa hoitavat elementit on ympätty liinoihin. Liinat lupaavat olla hellävaraisia, sopia jokaiselle ihotyypille ja poistaa meikit niin kasvoilta kuin silmiltä. 

NYR on yksi luonnonkosmetiikan suosikkejani, mutta luonnollisten puhdistusaineiden, kuin myös liinojen teho aina jännittäää ennen testailua (vaikka tiedänkin hyvin, että on olemassa paljon tehokkaita luonnonkosmetiikan meikinpoistajia). Ennakkoluuloni ovat jälleen kerran turhat, sillä Neal's Yardin liinat ovat supertehokkaita. Puhdistuspyyhkeillä nimittäin lähtee paksumpikin meikki sekä kasvoilta että silmistä ilman minkäänlaisen hankailun tarvetta. Tietysti osa alueista kuten nenänpielet vaativat enemmän tarkkuutta, mutta kokonaisuudessaan liinat loihtivat meikkivoide & puuteri-kombon helposti pois. 

Neal's Yard Remediesin pudistuspyyhkeet ovat hyvin kosteita, ja niissä on mieto yrttimäinen tuoksu. Muistan joidenkin synteettisten liinojen jättäneen iholle liikaa tuoksua tai pistelevän tunteen, ja kummastakaan ei ole näiden luomuliinojen kohdalla tietoa. Kokeilin liinoja myös siveltimien pikapuhdistukseen, ja enimmät meikkipuuterit tarttuvatkin kabukista liinaan. Toisaalta tällöin sivellin tarvitsee kuivuakseen vähän aikaa, eikä liinoilla voi korvata tarkkaa sivellinten saippuapesua. Mutta kasvoillehan liinat ovat pääasiassa tarkoitettuja, ja ne läpäisivät sen testin oikein hyvin. 


Faith in Naturen 3-in-1-puhdistusliinat lupaavat myös puhdistaa ja kosteuttaa ihoa sekä tietenkin poistaa meikin. Viskoosipyyhkeet sisältävät edellisten tavoin hoitavista ainesosista myös aloeta, ja myös oliivöljyä ja e-vitamiinia. Liinoilla kerrotaan olevan luonnollinen pH, eivätkä ne sisällä alkoholia, parabeeneja tai natriumlauryylisulfaattia.

Neal's Yardin puhdistuspyyhkeisiin verrattuna Faith in Naturen liinat ovat hieman kuivempia (mutta eivät kuivia) ja vaativat himpun verran enemmän työstöä paksun meikkipohjan poistoon. Kuitenkin meikki irtoaa näilläkin hyvin. Pakkauksen ohjeen mukaan vältin liinojen pyyhkäisyä silmänympärysalueelta, mutta esimerkiksi kulmakarvaväri  irtosi myös puhdistuspyyhkeeseen. Kokeilin näitäkin uteliaisuudestani siveltimen pikaputsaajana, ja putsausjälki oli ok, mutta ei tokikaan saippuapesun veroinen. Mutta, nämäkin liinat ovatkin virallisesti kasvoille, eivät siveltimille. ;)

Faith in Naturenkaan puhdistusliinat eivät jätä iholle kipristelevää tai kuivan kiristävää fiilistä. Näissä on raikas, vähän sitrusmainen tuoksu. Molemmissa paketeissa liinoja on 25 kappaletta. Määrä kuulostaa aika paljolta, enkä usko että koen lähiaikoina pulaa puhdistusliinoista. Faith in Naturen kasvopyyhkeiden hinta on Hyvinvoinnin Tavaralossa* 5,5 euroa. 

Neal's Yard Remediesin puhdistusliinat kustantavat 9,5 euroa niin Biodellyn*, Natural Goods Companyn*  kuin Jolien nettikaupassa.


Faith in Naturen liinat on saatu blogin kautta. *Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

6 kommenttia

 1. Olen jo pidemmän aikaa pohtinut ekopuhdistusliinojen ostoa, mutta pelkäsin etteivät ne puhdista kunnolla (synteettisistä ei itseasiassa ole kokemusta). Tuli siis tämä teksti todella tarpeeseen :) Nuo Faith in naturen pyyhkeet tulevat varmasti kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faith in Naturella lähtee tosi hyvin esim. mineraalipuuterit pois. :)

   Poista
 2. Neal`sin liinoja mietin jo lomalle mukaan, mutta en ehtinyt perehtyä niihin tarpeeksi, enkä ehtinyt enää tilaamaan, joten tyydyin kaupan antimiin. Kuulosti kuitenkin sen verran hyviltä, että taidan tilata noita yhden paketin jemmaan, että sitten on, kun seuraavan kerran tarvitsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NYR-liinoja en voi kuin suositella. Mullakin ne odottaa vielä tuntemattommia matkoja. :)

   Poista
 3. Nuo Neal's Yardin liinat alkoivat nyt kiinnostamaan :) En ole käyttänyt puhdistusliinoja aikoihin, koska ihan mitä tahansa liinoja en ole halunnut käyttää. Mutta luonnokosmetiikan liinat kyllä kiinnostavat! Ei ehkä kotosalla käytettynä, mutta matkoilla olisivat ainakin käteviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama, puhdistusliinat ovat aika harvinaista herkkua. Mutta tarpeellisia esim. juuri matkoilla!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^