Mistä vegaaninen ripsiväri?

Varmasti kysytyin asia vegaanikosmetiikassa noin niinkun ikinä on oman kokemukseni mukaan juuri tuo otsikon pohdinta. Eikä ihme, sillä vegaanisia ripsareita ei pitkään aikaan ollut kuin parilla merkillä saatavilla. Sen sijaan viime aikoina olen harva se viikko tutustunut uusiin vegaanisiin ripsiväreihin! Niinpä löysin itseni taas näpyttelemästä listaa vegaanille sopivista maskaroista.

Kun ripsareita tarkastelee eläinkokeettomuuden ohella, ainesosien puolesta maskarasta tekee epävegaanisen 99% tapauksessa mehiläisvaha, joskus sellakka ja joskus jopa lanoliini.

Vedenkestäviä vegaaniripsareita on aika vähän, mutta muutoin lista näyttää kasvaneen jo ihan blogini aikana paljon, vaikka osa entisistä suosikeista on myös valitettavasti poistunut Suomen markkinoilta. Kaikkia en ole testannut mutta toivottavasti lista auttaa sen oikean löytämisessä oikeille jäljille.

Listalla on jälleen Suomessa myytäviä vegaanisia ripsivärejä joiden valmistajat ovat kertoneet eläinkokeettomuudesta selvästi. Tämäkin lista päivittyy hiljalleen jahka kun uusia tulee (ja voi olla että jokin ripsari unohtui).


Postaus sisältää mainoslinkkejä ja osa mainituista tuotteista on alun perin saatu blogin kautta. 

Vegaaniset ja eläinkokeettomat ripsivärit Suomesta: 


100 % Pure -  luonnonkosmetiikan supersarjan Maracuja -maskarat ovat vegaanisia. Tällä hetkellä Suomen suurin (!) valikoima 100% Puren meikkejä ja muuta kosmetiikkaa löytyy House of Organicista täältä.

Beauty Without Cruelty  - vanhalla tutulla BWC:lla on muutama vegaaninen ripsari. Nämä ärsyttävät omia silmiäni, vaikka jäljestä muutoin tykkäisinkin. Leaping Bunny -sertifioitu vegaanisarja jota löytyy Vegekaupasta ja Heluna Shopista.

Benecos - luonnonkosmetiikan edullisella meikkisarjalla on myös muutama vegaanille sopiva ripsari,  jotka on merkattu erikseen tuotetietoihin (huom. kaikki Benecosin ripsivärit eivät siis ole automaattisesti ainesosiltaan vegaanisia). Jälleenmyyjät näet tästä. Benecos löytyy Petan cruelty free -kosmetiikan listalta.

Blinc - merkin maskaroista "Blinc Mascara" on vegaaninen (huom., Amplified Mascara ei ole). Sarja on Petan listalla ja tavanomaista kosmetiikkaa.  Myynnissä verkossa, ainakin täällä.

Bottega Verde - osa ripsareista on vegaanisia. Synteettistä kosmetiikkaa, sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti.

Ciaté - ripsareista vedenkestävä Lash Locked ja Wonderwand sopivat myös vegaanille. Ciaté on Petan sertifioima sarja.

Eco Minerals - vegaanisen mineraalimeikkisarjan ripsari on verrattavissa luonnonkosmetiikkaan, myynnissä täällä verkossa ja Helsingin myymälässä. Arvio tulossa pikapuoliin!

elf - Petan listalta löytyvä halpa meikkisarja, tavanomaista kosmetiikkaa jolta löytyy muutama vegaaninen ripsari. Myynnissä ainakin joissain apteekeissa.

Emani - hoitolakäytössä olevan vegaanisen meikkisarjan valikoimassa on pari ripsiväriäkin. Maahantuojan sivut. Emani on mineraalipohjainen sarja, joka on Petan sertifioimalla listalla.

IDUN Minerals - ruotsalainen mineraalipohjainen meikkilinja, myytävänä apteekeissa. Ripsareista vegaanisia ovat uusi Magna ja Gull.

ILIA - luonnollisen meikkilinjan ripsiväri on vegaaninen ja sarjalla on myös Leaping Bunny -sertifikaatti. Myynnissä täällä!

Inika - tällä luonnollisella meikkisarjalla on huikean iso (ja kokonaan vegaaninen!) valikoima  meikkejä, ja myös ripsareista löytyy muutamaa eri sorttia. Ainakin  House of Organic ja Kikas kauppaavat Inikan meikkejä. Australialaisen sarjan on sertifionut Choose Cruelty Free, Vegan Society ja luonnonkosmetiikan tahot.

Gosh - ripsiväreistä Rebel Eyes ja Volume Serum ovat vegaanisia. Aiempi arvioni kahdesta Goshin ripsiväristä löytyy täältä. Sarja on Petan listalla.

Jane Iredale - ammattikosmetiikan meikkisarjalla on myös yksi vegaaniripsiväri, Pure Lash. Leaping Bunny -sertifioitu sarja (eli Animalian listalla), myynnissä hoitoloissa.

Juice Beauty - Phyto Pigments -maskara on toinen *suosikkini* luonnonkosmetiikan ripsiväreistä!  Juice Beauty on Animalian listalla (eli Leaping Bunnyssa). Suomessa tätä huippusarjaa myy Naturelle ja arvioni maskarasta kuvien kera löytyy blogista.

Lavera  - luonnonkosmetiikan ripsareista vegaanisia ovat Volume, Front Row Curl, Deep Darkness ja Butterfly Effect. Tsekkaa ripsariarvioni Laverasta klik ja klik. Sertifikaateista irtoaa NaTrue ja Vegan.

Lily Lolo  -  mineraalisarjalla on valikoimassaan yksi ripsari (mutta mitäpä sitä montaa kun yksikin toimii ja hinta alle 20 euroa). Kuva ripsillä löytyy vaikkapa tästä postauksesta. Leaping Bunny -sertifioitu meikkisarja. *suosikki* 

Lush - saippuakaupan meikeissä on myös luonnollisen jäljen jättävä vegaaniripsari. Lushin ripsarin olen myös syynännyt aiemmin. 

Neal's Yard Remedies - Pidentävän ripsivärin arvioni löytyy tästä. Sertifikaateista Neal'silla on luonnonkosmetiikan Soil Association ja eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny.

OFRA  - värikkäällä meikkisarjalla on myös pidentävä ripsari repertuaarissaan. Synteettistä kosmetiikkaa, koko valikoima on vegaaninen ja sarja on Leaping Bunny -sertifioitu.

Smashbox - vegaanille sopivia ripsareita ovat Full Exposure & Waterproof ja X-Rated. Myynnissä vain Kicksissa (myös verkkokaupassa). Smashbox on Petan cruelty free-listalla eikä myy Kiinaan.

Studio 78 - ranskalainen meikkisarja, jonka lähes kaikki tuotteet ovat  vegaanisia, kuten ripsarikin. kirjoitin mineraaleihin ja luonnollisempiin ainesosiin pohjaavan sarjan meikeistä viime talvena.

ZAO - bambumeikkifirmalla on myös pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Leimoista löytyy Vegan Society, Ecocert ja Leaping Bunny. ZAOn jälleenmyyjät.

Zuii - firmalta löytyy muuten vegaaniripsari myös sinisenä! ;) Ja myös ihan mustana ja ruskeana. Sertifikaateista voi bongata Vegan -logon, Choose Cruelty Freen ja luonnonkosmetiikan todennukset. Jälleenmyyjät.


Silmämeikin poistoaineista suosittelen tujummankin meikin poistavaa Neal's Yard Remediesin silmämeikinpoistajaa tai öljyä (suosikkini on Patyka mutta myös moni perusöljy käy).

Ja loppuun vielä huomio usein kysyttyyn: yksikään Joe Blascon, The Body Shopin tai Urban Decayn Suomessa myytävä maskara ei ole ainesosiltaan vegaaninen.

5 kommenttia

 1. Kiitos näistä. :) Mun suosikki Honeybee Gardensin Truly Natural Mascara (saa iHerbistä), en ole tutkinut ainesosaluetteloa suurennuslasilla, mutta sen ainakin sanotaan olevan vegaani, vaikka valmistajan nimi voi johtaa vähän harhaan. :D Musta on hauskaa, että ripsivärissä on hyaluronihappoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo maskara on näköjään ainesosiltaan vegaaninen, mutta myönnän kyllä että olen kiertänyt merkin kaukaa ihan juuri tuon nimen takia. :D

   Poista
 2. Mitä mieltä Essencestä? Heillä ilmeisesti on yksi vegaaninen ripsiväri, lash princess sculpted volume mascara, mutta asia erikseen pidetäänkö Essenceä vegaanisena? :|
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että en ole oikein päättänyt mitä mieltä olen sarjasta, enkä ole muutenkaan kokenut suurta kiinnostusta testata jotain tiettyä tuotetta Essenceltä. He kirjoittavat kyllä nettisivuillaan pitkästi eläinkokeettomuudesta ja ihan asiallisesti, mutta toivoisin että Essence liittyisi vaikka edes Petan listalle, sillä käsittääkseni sarja myy myös EU:n ulkopuolella (Kanadassa) tuotteitaan.

   Poista
 3. Sitä minäkin toivoisin, meinaan ainakin se lash princess volume mascara on hurjan hyvä ja tuuheuttava, erittäin edullinenkin. Pidän myös Zuiin ripsiväristä, mutta päivän mittaa alaluomet tummuvat, vaikka ei varsinaisesti varise :o monien muidenkin ripsarien kanssa sama ongelma :(
  -Sari

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^