Vegaaniset kynsilakat listattuna

Vegaanisten ja eläinkokeettomien kynsilakkojen kokoelmapostaus on odottanut vuoroaan luonnoksissa ja nyt löysin viimein sopivan julkaisuajan. Mukana on myös muutama vinkki kynsilakkojen poistoaineista, joita täytyy etsiä vegaanisena vähän tarkemmin.

Kynsilakoista käytetään nimitystä "free" mikäli niistä on poistettu tietty määrä tavanomaisesti käytettyjä ns. myrkkyjä tai herkistäviä aineita. Moni lakkamerkki on poistanut esim. jo tolueenin, formaldehydin ja kamferin. 

Kynsilakka ei voi olla luonnonkosmetiikkaa, mutta moni luonnonkosmetiikkaan erikoistunut kauppa on ottanut valikoimiinsa näitä vähän kynsille lempeämpiä vaihtoehtoja. Käytän itse mieluiten free-lakkoja ja fokusoin listassa näihin mainintoihin, vaikka kaikki vegaaniset lakat eivät  automaattisesti "free". Ja taas sama disclaimer kuin aiemmin tekemissäni listoissa: lista ei ole varmaan täydellinen ja lisäsin tähän selkeästi vegaanitietonsa ilmoittaneita merkkejä. Kerro toki jos jokin puuttuu. Mutta aika moni lakkamerkki on jo  cruelty free sekä vegaaniystävällinen!

Vegaaniset kynsilakat Suomesta:


100  % Pure - alus- ja päällyslakkoja on ainakin House of Organicissa, nämä lakat ovat käsittääkseni 5-free.

Avril - ranskalaisella kosmetiikkasarjalla on hyvin kohtuuhintaisia 7-free-kynsilakkoja vegaanisena ja useassa perussävyssä, myös pari kynsilakanpoistoainetta löytyy. Avril on Petan eläinkokeettomalla listalla.

Beauty Without Cruelty - vegaanisia kynsilakkoja ja lakanpoistoaine on myynnissä ainakin Vegekaupassa. BWC on kokonaan vegaaninen ja Leaping Bunny -leimattu lafka.

Benecos - edullinen luonnonkosmetiikan merkki tehtailee myös vähintään 4-free-koostumuksen kynsilakkoja. Sarja on Petan listalla.

Bellapierré - muutama vegaanikynsilakka löytyy perussävyssä tältä meikkifirmalta. Sarja on Animalian listalla (aka Leaping Bunnyssa) ja myynnissä kauneutta.com -sivustolla.

Ciaté - suositun kynsilakkafirman kaikki kynsilakat ovat tällä hetkellä vegaanille sopivia ja sarja on Petan eläinkokeettomalla listalla. Myynnissä vaikkapa täällä verkossa.

elf - halpismeikkifirmalla on myös muutama vegaaninen kynsilakka, myynnissä esim. joissain apteekeissa.

Fresh Therapies - ei kynsilakkaa, vaan uusi luonnollinen ja oikeasti tuoksuton lakanpoistoaine. Aiempi arvio löytyy täältä. 

F.U.N Lacquer - indiefirman upeita glitter- ja hologrammilakkoja on myynnissä Suomessa Cesar's Shopissa. Kaikki lakat ovat vegaanisia, 5-free ja Leaping Bunny-merkattuja.

GOSH - meikkien joukosta löytyy myös muutama vegaanille sopiva kynsilakka (ilman formaldehydiä). Vegaaniset vaihtoehdot näkyy ainakin täällä.

IDUN Minerals - kaikki apteekeissa myytävän meikkisarjan kynsilakat ovat vegaanisia ja 5-free.

Intensae - nämäkin lakat ovat "free", joko 5- tai 7-free lakasta riippuen. Koko valikoima on vegaaninen. Myynnissä ainakin Naturellessa.

Kia-Charlotta - kokonaan vegaanisella ja Petan listaamalla sarjalla on herkullisen sävyisiä, jopa  14-free-lakkoja sekä alus- ja päällyslakat. Sarjaa myy Suomessa Beautiikki-verkkokauppa (lisätty 2018).

Kiara Sky - 3-free lakkoja etenkin hologrammisävyissä,  ja Kiaralla on myös dip powder-systeemi joka on eräänlainen vaihtoehto geelikynsille. Myynnissä Cesar's Shopissa, sarja on Petan listalla.

Kure Bazaar - yksi ensimmäisiä Suomeen saapuneita free-lakkamerkkejä, koko repertuaari on myös vegaaninen. Myös kynsilakanpoistoaineita. Saatavilla esimerkiksi täältä ja täältä.

Nailberry - jopa osin 12-free-koostumuksella varustettuja kynsilakkoja, jotka ovat kaikki vegaanisia. Myös hoitotuotteita löytyy (kynsibalmi ei ole vegaaninen). Sarja on Petan listalla. Myynnissä Eco Beauty Wellnesilla sekä Raw beauty-kaupassa .

Lily Lolo - mitä Lily Lololla ei olisi? Kynsilakoista löytyy muutama perussävy 8-free-koostumuksella, kaikki lakat ovat vegaanisia ja pupumerkittyjä. 

NCLA - tyylikkäällä 8-free-sarja NCLA:lla on myös poistoaineliinoja sekä käsienhoitotuotteita. Myös geelikynsituotteita. Myynnissä Cesar's Shopissa ja osa lakoista on saatavilla myös Sokoksella. NCLA on Petan listalla.

Treat Collection - vegaaninen 5-free-lakkasarja Berliinistä, upeat putelit ja useita nättejä sävyjä! Jälleenmyyjälista tässä. Myös kynsilakanpoistoaineita.  

Wet n Wild - Petan listalla olevalla meikkifirmalla on joitain vegaanisia lakkoja, myynissä verkossa esimerkiksi elevenissä.

ZAO - luonnonkosmetiikan meikkifirmalla on muutama perussävyinen kynsilakka ja juuri äsken on ilmestynyt uusi kynsilakanpoistoaine. 

Zoya - ihanat Pixie Dust -hiekkalakat ovat Zoyan ylpeys, ja kaikki sarjan kynsilakat ovat 5-free ja vegaanisia. Useita sävyjä myynnissä esim. elevenin verkkokaupassa.


Kynsilakkojen poistoaineita on listan merkkien ohella ainakin luonnonkosmetiikan sarjoilla Santella ja Logonalla (huomaa että Logonan kynsilakat eivät ole vegaanisia).Ja loppuhuomautuksena UKK-osioon: Body Shop ei enää myy kynsilakkoja ja Spa Ritualia ei enää maahantuoda tiettävästi Suomeen.

*Osa linkeistä on mainoslinkkejä ja osa mainituista lakoista on saatu alunperin blogin kautta.*

9 kommenttia

 1. Idunin ja Zoyan lakat ovat ihania ja tietenkin treat, niitä löytyy itseltäkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idun on mulle merkkinä vielä testaamatta. :)

   Poista
 2. Hei, tiedätkö myydäänkö enää Sparitualsia Suomessa? Aloin haluamaan joitain hoitotuotteita, mutta tuntuu ettei mistään saa..
  Haluaisin myös kiittää ihanasta blogistasi. Kuvat ja ulkoasu on ihania, pidän näistä listauksista mistä saa mitäkin, tuotearvostelut on hyviä olematta joteki sellaisia yliampuvia , jossain vaiheessa tuli vähän ähky kosmetiikkablogeihin. Joten kiiitos ihanasta blogista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos ihanasta kommentista aivan todella paljon! Ihana kuulla että blogi miellyttää. :)

   Mutta, kirjoitin jo tuohon blogipostauksen ihan loppuun että SpaRitualia ei minun tietojen mukaan enää maahantuoda Suomeen eli ei myydä Suomessa - arvelin, että joku sitä sarjaa kuitenkin kysyy. ;) Millaisia hoitotuotteita etsit? Perus päällys- ja aluslakkoja löytyy monelta listan merkiltä, Ciatelta ja NCLA:lta vielä joitain erilaisia hoitotuotteita ja Fresh Therapiesilta kynsiöljyjä näin muutaman mainitakseni. :)

   Poista
  2. Haha, nyt olin ihan liian innokkaana kommentoimassa ku kerranki asialle ryhdyin :D sori! Tosiaan tarvisin pian uude kynsiöljyn, ehkä myös kynsiä vahvistava aluslakka oisi mukava. Pitääpä selata sivuja vähän tässä!

   Poista
  3. No näin ensiksi tulee mieleen ZAOn kynnenkovettaja (aluslakka),tai sitten uutuus Nailberry. :) Kynsiöljyjä on vaikka millä mitalla ja käytän itse ihan jojobaa tms. välillä kynsinauhoillekin.

   Poista
 3. Avrilia, Ciatea ja Zoyaa löytyy :) Tuolle Avrilille erityispeukku, kun pysyi niin hyvin kynsillä! NCLA on himotuslistalla, mut vielä en ole saanut oikeutettua itselleni 20 € maksavan kynsilakan hankkimista. Kynsilakkalaatikko pursuilee vähän liikaa jo valmiiksi. Vielä joskus jollain alennuksilla vähintään sen päällyslakan kyllä silti hankin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avril on kyllä tosi kiva sarja, mutta mulla ne eivät kestä sen pidempään kynsillä kuin muutkaan lakat, mutta johtuu mun kynsien kunnosta.

   Mä olen oikeuttanut etenkin alennuksesta NCLA:n lakkojen ostamista kun niissä on niin upeita sävyjä. :D

   Poista
 4. Todella hyvä listaus ja vitsi mikä määrä täysin uusia merkkejä! Mikä on muuten Bohon kynsilakkojen laita, osassa lukee ainakin että olisivat vegaanisia? Benecos on oma suosikkini hintansa vuoksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^