Forbidden FuchsiaNestemäinen huulipuna on minulle aivan uusi tuttavuus, ja vähän myös siitä syystä myös indie-merkki Aromin mattaisat huulipunat ovat olleet pitkään himotuslistallani. Yhdysvalloissa sijaitsevan Aromin tuotteet valmistetaan kaikki käsin merkin omassa tehtaassa, ja kokonaan vegaaninen merkki löytyy niin Petan kuin Leaping Bunnyn eläinkokeettomilta kosmetiikkalistoilta. Nimenä Aromi kuulostaa suomalaiseen korvaan kovin tutulta, ja nettisivuja selaillessa huomasin, että merkki onkin itse asiassa nimetty suomen aromi-sanan mukaan, sillä perustaja Hannah Follisilla on sukujuuria myös Suomeen.


Forbidden Fuchsia on nimensä mukaisesti fuksianvärinen, kylmään taittava huulipuna. Fuksia on itselleni hyvin turvallinen ja luotettava valinta, ja hieman syvempi sävy sopii myös syksyiseen fiilikseen. 

Huulikiiltomaiseen pakkaukseen ujutettu Matte Liquid Lipstick on ehkä huulilla parhaiten ja pisimpään kestävä puna, johon olen törmännyt. Applikaattorilla siveltävä neste kiiltää hetken huulikiiltomaisesti ennen kuin kuivuu ja asettuu mattaisaksi. Huulikiiltomaisella applikaattorilla levitys on helppoa, joskin mahdolliset pienet tahrat kannattaa putsata heti pois, ennen kuin neste kerkeää kuivua. Puna on kestänyt huulilla lähes järkähtämättä usean tunnin ajan, ja myöskään kahvitaukojen aikana ei ole ollut tarvetta vilkuilla peiliin. Syvä pigmentti toki hieman hälvenee päivän mittaan, kuten huulipunat yleensäkin tekevät.

Lopputulos on niin ikään hyvin mattapintainen ilman shimmerin häivääkään. Mattapuna saattaa tosin korostaa huulten kuivia kohtia, ja itse en jatkuvasti käytäkään mattapunia tästä syystä.

Aromin Liquid Lipstick on kuitenkin ainakin näin nestemäisiin huulipuniin tottumattomalle jälleen yksi hidden gem, sillä harvoin tulee törmättyä näin pigmenttiseen, siististi huulille asettuvaan mattapunaan. Kiiressä ehostautuessa arvostan myös sitä, että yhdellä tuotteella saa helposti ja nopeasti väriä harmaaseen olemukseen, joten yksinkertaisuudessaan Aromin mattapuna on kirkkaasti yksi parhaimmista testaamistani vegaanisista huulipunista.Aromin valikoimassa on mm. myös parfyymeja, luomivärejä, "tavallisia" huulipunia sekä huulikiiltoja, ja tuotteiden hinnat liikkuvat jälleenmyyjästä riippuen noin 10-45 euron tietämillä. Hankin huulipunan  ruotsalaisesta eläinkokeetonta ja vegaanista kosmetiikkaa kauppaavasta Kissed By Eco-kaupasta, jonne tilaus tuli tehdä sähköpostitse. Aromia voi hankkia myös esimerkiksi Etsystä sekä merkin omasta nettikaupasta.

2 kommenttia

  1. Aromia on kyttäilty niin monelta eri vegaani-instaajalta, että pakkohan se on laittaa ostoslistalle. Mä en ollut ennen tätä postausta nähnyt kuvaa paketista kertaakaan, iso plussa kauniista brändäyksestä. Ja tietenkin suomi mainittu, torilla tavataan ja niin edelleen :) Oletko kokeillut tätä huuliin? Kuivattaako se kauheasti? Nimim. huonot kokemukset mattahuulipunista... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, eikö mun tekstistä selvinnyt, että huulissa olen toki tätä käyttänyt! :o Saan vaan useimmiten sävyn parhaiten swatcheihin, joten huulikuvia mulla on aika harvoin. :( Väittäisin kuitenkin että jälki on aika lailla sama kuin käsikuvassakin. Sanoisin että tämä ei varsinaisesti ole kuivattanut huuliani, mutta en käyttäisi silloin ensimmäisenä valintana kun huulet ovat syystä tai toisesta kuivahtaneet. Ja huulirasvaa laitan aina hetki ennen minkä tahansa huulipunan levitystä.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^